Μάθημα : Μικροβιολογία Τροφίμων Ι (Εργαστήριο)
Κωδικός : OCDFSHN110
-
Θεματικές Ενότητες
-
Εισαγωγή στη Μικροβιολογία Τροφίμων
-
Μικροβιολογικά Θρεπτικά Υποστρώματα
-
Η Απαρίθμηση του Μικροβιακού Πληθυσμού στα Τρόφιμα
-
Τεχνικές Απομόνωσης Αποικιών
-
Χρώση Gram – Δοκιμή Καταλάσης και Οξειδάσης
-
Επίδραση των Αιθέριων Ελαίων σε Αλλοιογόνους και Παθογόνους Μικροοργανισμούς των Τροφίμων
-
Κλασσικές & Σύγχρονες (Ταχείες) Μέθοδοι Μέτρησης Μικροβιακού Φορτίου
-
Μικροβιολογική Ανάλυση Νερού
-
Ταυτοποίηση Μικροοργανισμών με Βιοχημικές Δοκιμές
-
Μοριακή Βιολογία και Μικροβιολογία Τροφίμων
-
Εισαγωγή στη Μικροβιολογία Τροφίμων
Επίδραση των Αιθέριων Ελαίων σε Αλλοιογόνους και Παθογόνους Μικροοργανισμούς των Τροφίμων
Η εξοικείωση των φοιτητών με την αντιμικροβιακήδράση των αιθερίων ελαίων έναντι των αλλοιωγόνων μικροοργανισμών.