Μικροβιολογία Τροφίμων Ι (Εργαστήριο)
Ευστάθιος Ζ. Πανάγου, Πασχαλίτσα Τρυφινοπούλου, Αναστάσιος Σταματίου
Η εξοικείωση των φοιτητών με τις τεχνικές που εφαρμόζονται στη μικροβιολογία των τροφίμων.
Η εξοικείωση των φοιτητών με την προετοιμασία και χρήση συνθετικών εργαστηριακών υποστρωμάτων που χρησιμοποιούνται στη μικροβιολογία τροφίμων για την απαρίθμηση μικροοργανισμών.
Η απόκτηση βασικών εργαστηριακών δεξιοτήτων για την μικροβιολογική ανάλυση των τροφίμων. Η εξοικείωση των φοιτητών με την απαρίθμηση του μικροβιολογικού φορτίου στα τρόφιμα.
Η εξοικείωση των φοιτητών με την εργαστηριακή τεχνική της γραμμωτής ράβδωσης για την παραλαβή καθαρής καλλιέργειας ενός μικροοργανισμού από τρυβλίο.
Η απόκτηση βασικών εργαστηριακών δεξιοτήτων για την εφαρμογή των βιοχημικών δοκιμών της καταλάσης και οξειδάσης σε μικροβιακά κύτταρα.
Η εξοικείωση των φοιτητών με την αντιμικροβιακήδράση των αιθερίων ελαίων έναντι των αλλοιωγόνων μικροοργανισμών.
H εξοικείωση των φοιτητών με τις ταχείες μεθόδους απαρίθμησης του μικροβιακού φορτίου στα τρόφιμα.
Η εξοικείωση των φοιτητών στη μικροβιολογική ανάλυση του νερού με τη μέθοδο της διήθησης και τον προσδιορισμό του μικροβιακού φορτίου με τη μέθοδο του περισσότερο πιθανού αριθμού.
Η εκμάθηση βασικών βιοχημικών δοκιμών που αφορούν στον μεταβολισμό των βακτηρίων.
Η εξοικείωση των φοιτητών με όρους που άπτονται στην επιστήμη της μοριακής βιολογίας. Η κατανόηση της δυναμικής των διαφόρων μοριακών τεχνικών με σκοπό την χρήση τους στην Μικροβιολογία τροφίμων. Η πραγματοποίηση επιλεγμένων μοριακών μεθόδων στο εργαστήριο και την επιλογή της καταλληλότερης τεχνικής που μπορεί να εφαρμοστεί για την εξυπηρέτηση του σκοπού του κάθε πειραματικού σχεδιασμού.
Ανοικτό Ακαδ. Μάθημα
Αρ. Επισκέψεων : 2938
Αρ. Προβολών : 12338
Ημερολόγιο
Ανακοινώσεις
- - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -