Μάθημα : Μικροβιολογία Τροφίμων ΙΙΙ
Κωδικός : OCDFSHN111
OCDFSHN111 - Στέλιος Καμιναρίδης, Αναστάσιος Ακτύπης
Ενότητες - Επιτάχυνση της Ωρίμανσης των Τυριών
-
Θεματικές Ενότητες
-
Παστεριωμένο Γάλα
-
Μικροβιακές Καλλιέργειες
-
Μικροβιολογία Γάλακτος UHT – Συμπυκνωμένου - Σακχαρούχου - Σκόνης Γάλακτος
-
Γιαούρτι- Οξυγάλατα
-
Κρέμα – Βούτυρο – Παγωτό
-
Μικροβιολογία Τυριού
-
Ελαττώματα και Αλλοιώσεις των Τυριών
-
Επιτάχυνση της Ωρίμανσης των Τυριών
-
Τροφικές Δηλητηριάσεις και Άλλες Αρρώστιες από Γάλα και Γαλακτοκομικά Προϊόντα
-
Αξιοποίηση Τυρογάλακτος
-
Υγιεινή Εργοστασίων
-
Ανακατεργασμένα Τυριά
-
Παστεριωμένο Γάλα
Επιτάχυνση της Ωρίμανσης των Τυριών
Να γνωρίζουν oι φοιτητές:
- τους τρόπους επιτάχυνσης των τυριών,
- τα πλεονεκτήματα της επιτάχυνσης των τυριών
- και τους κινδύνους υποβάθμισης ή εκτροπής από τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά των τυριών, τα οποία υφίστανται τέτοια μεταχείριση.