Μάθημα : Μικροβιολογία Τροφίμων ΙΙΙ
Κωδικός : OCDFSHN111
OCDFSHN111 - Στέλιος Καμιναρίδης, Αναστάσιος Ακτύπης
Ενότητες - Ελαττώματα και Αλλοιώσεις των Τυριών
-
Θεματικές Ενότητες
-
Παστεριωμένο Γάλα
-
Μικροβιακές Καλλιέργειες
-
Μικροβιολογία Γάλακτος UHT – Συμπυκνωμένου - Σακχαρούχου - Σκόνης Γάλακτος
-
Γιαούρτι- Οξυγάλατα
-
Κρέμα – Βούτυρο – Παγωτό
-
Μικροβιολογία Τυριού
-
Ελαττώματα και Αλλοιώσεις των Τυριών
-
Επιτάχυνση της Ωρίμανσης των Τυριών
-
Τροφικές Δηλητηριάσεις και Άλλες Αρρώστιες από Γάλα και Γαλακτοκομικά Προϊόντα
-
Αξιοποίηση Τυρογάλακτος
-
Υγιεινή Εργοστασίων
-
Ανακατεργασμένα Τυριά
-
Παστεριωμένο Γάλα
Ελαττώματα και Αλλοιώσεις των Τυριών
Να γνωρίζουν oι φοιτητές:
- Ποια είναι συνήθως τα ελαττώματα των τυριών.
- Τα αίτια που δημιουργούν τα ελαττώματα των τυριών.
- Οι συνέπειες των ελαττωμάτων των τυριών στους παραγωγούς τυριών και στους καταναλωτές.
- Την έγκαιρη διάγνωση των ελαττωμάτων και παθήσεων
- Πως προλαμβάνονται τα ελαττώματα των τυριών.
- Τους τρόπους και τα μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων στα τυριά.