Μάθημα : Μικροβιολογία Τροφίμων ΙΙΙ
Κωδικός : OCDFSHN111
OCDFSHN111 - Στέλιος Καμιναρίδης, Αναστάσιος Ακτύπης
Ενότητες - Μικροβιολογία Τυριού
-
Θεματικές Ενότητες
-
Παστεριωμένο Γάλα
-
Μικροβιακές Καλλιέργειες
-
Μικροβιολογία Γάλακτος UHT – Συμπυκνωμένου - Σακχαρούχου - Σκόνης Γάλακτος
-
Γιαούρτι- Οξυγάλατα
-
Κρέμα – Βούτυρο – Παγωτό
-
Μικροβιολογία Τυριού
-
Ελαττώματα και Αλλοιώσεις των Τυριών
-
Επιτάχυνση της Ωρίμανσης των Τυριών
-
Τροφικές Δηλητηριάσεις και Άλλες Αρρώστιες από Γάλα και Γαλακτοκομικά Προϊόντα
-
Αξιοποίηση Τυρογάλακτος
-
Υγιεινή Εργοστασίων
-
Ανακατεργασμένα Τυριά
-
Παστεριωμένο Γάλα
Μικροβιολογία Τυριού
Να γνωρίζουν oι φοιτητές:
- Τι είναι τυρί, τυριά Π.Ο.Π., τυριά τυρογάλακτος και ανακατεργασμένα τυριά.
- Ποια κριτήρια χρησιμοποιούνται στην κατάταξη των τυριών.
- Ποια ωφέλιμα μικρόβια χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή των διαφόρων τυριών.
- Ποιοι μικροοργανισμοί απαντούν στα διάφορα τυριά και πως μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης των τυριών.