Μάθημα : Μικροβιολογία Τροφίμων ΙΙΙ

Κωδικός : OCDFSHN111

OCDFSHN111  -  Στέλιος Καμιναρίδης, Αναστάσιος Ακτύπης

Ενότητες - Μικροβιολογία Τυριού

Μικροβιολογία Τυριού

Να γνωρίζουν oι φοιτητές:

  1. Τι είναι τυρί, τυριά Π.Ο.Π., τυριά τυρογάλακτος και ανακατεργασμένα τυριά.
  2. Ποια κριτήρια χρησιμοποιούνται στην κατάταξη των τυριών.
  3. Ποια ωφέλιμα μικρόβια χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή των διαφόρων τυριών.
  4. Ποιοι μικροοργανισμοί απαντούν στα διάφορα τυριά και πως μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης των τυριών.