Μάθημα : Μικροβιολογία Τροφίμων ΙΙΙ
Κωδικός : OCDFSHN111
-
Θεματικές Ενότητες
-
Παστεριωμένο Γάλα
-
Μικροβιακές Καλλιέργειες
-
Μικροβιολογία Γάλακτος UHT – Συμπυκνωμένου - Σακχαρούχου - Σκόνης Γάλακτος
-
Γιαούρτι- Οξυγάλατα
-
Κρέμα – Βούτυρο – Παγωτό
-
Μικροβιολογία Τυριού
-
Ελαττώματα και Αλλοιώσεις των Τυριών
-
Επιτάχυνση της Ωρίμανσης των Τυριών
-
Τροφικές Δηλητηριάσεις και Άλλες Αρρώστιες από Γάλα και Γαλακτοκομικά Προϊόντα
-
Αξιοποίηση Τυρογάλακτος
-
Υγιεινή Εργοστασίων
-
Ανακατεργασμένα Τυριά
-
Παστεριωμένο Γάλα
Γιαούρτι- Οξυγάλατα
Να γνωρίζουν oι φοιτητές:
- Τι είναι το γιαούρτι και τα ζυμωμένα γάλατα.
- Ποια είναι ή σύνθεση της μικροχλωρίδας του γιαουρτιού.
- Πως παρασκευάζεται το γιαούρτι.
- Ποιοι είναι οι τύποι του γιαουρτιού.
- Ποια ωφέλιμα μικρόβια χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή των διαφόρων ζυμωμένων γαλάτων.
- Τα χαρακτηριστικά των οξυγαλακτικών βακτηρίων του γιαουρτιού και των άλλων ζυμωμένων προϊόντων.
- Τη συμβιωτική ανάπτυξη των οξυγαλακτικών βακτηρίων του γιαουρτιού.