Μάθημα : Μικροβιολογία Τροφίμων ΙΙΙ

Κωδικός : OCDFSHN111

Μικροβιολογία Τροφίμων ΙΙΙ

OCDFSHN111  -  Στέλιος Καμιναρίδης, Αναστάσιος Ακτύπης

Ενότητες - Γιαούρτι- Οξυγάλατα

Γιαούρτι- Οξυγάλατα

Να γνωρίζουν oι φοιτητές:

  1. Τι είναι το γιαούρτι και τα ζυμωμένα γάλατα.
  2. Ποια είναι ή σύνθεση της μικροχλωρίδας του γιαουρτιού. 
  3. Πως παρασκευάζεται το γιαούρτι.
  4. Ποιοι είναι οι τύποι του γιαουρτιού.
  5. Ποια ωφέλιμα μικρόβια χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή των διαφόρων ζυμωμένων γαλάτων.
  6. Τα χαρακτηριστικά των οξυγαλακτικών βακτηρίων του γιαουρτιού και των άλλων ζυμωμένων προϊόντων.
  7. Τη συμβιωτική ανάπτυξη των οξυγαλακτικών βακτηρίων του γιαουρτιού.
Γιαούρτι- Οξυγάλατα 1/2
Γιαούρτι- Οξυγάλατα 2/2