Μάθημα : Μικροβιολογία Τροφίμων ΙΙΙ

Κωδικός : OCDFSHN111

Μικροβιολογία Τροφίμων ΙΙΙ

OCDFSHN111  -  Στέλιος Καμιναρίδης, Αναστάσιος Ακτύπης

Ενότητες - Μικροβιακές Καλλιέργειες

Μικροβιακές Καλλιέργειες

Να γνωρίζουν oι φοιτητές:

  1. Ποια ωφέλιμα μικρόβια χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή των διαφόρων γαλακτοκομικών προϊόντων.
  2. Τι είναι οξυγαλακτικά βακτήρια (LAB) ή εκκινητές (Starters)
  3. Τι είναι ομοζυμωτικά και ετεροζυμωτικά βακτήρια.
  4. Ποιος ο σκοπός της χρησιμοποίησης των ωφέλιμων μικροβίων και ποιες μεταβολές επιφέρουν στα συστατικά του γάλακτος.
  5. Τα χαρακτηριστικά και τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη των μικροβίων.
  6. Τα ελαττώματα των οξυγαλακτικών καλλιεργειών
Μικροβιακές Καλλιέργειες 1/5
Μικροβιακές Καλλιέργειες 2/5
Μικροβιακές Καλλιέργειες 3/5
Μικροβιακές Καλλιέργειες 4/5
Μικροβιακές Καλλιέργειες 5/5