Μάθημα : Μικροβιολογία Τροφίμων ΙΙΙ
Κωδικός : OCDFSHN111
OCDFSHN111 - Στέλιος Καμιναρίδης, Αναστάσιος Ακτύπης
Ενότητες - Παστεριωμένο Γάλα
-
Θεματικές Ενότητες
-
Παστεριωμένο Γάλα
-
Μικροβιακές Καλλιέργειες
-
Μικροβιολογία Γάλακτος UHT – Συμπυκνωμένου - Σακχαρούχου - Σκόνης Γάλακτος
-
Γιαούρτι- Οξυγάλατα
-
Κρέμα – Βούτυρο – Παγωτό
-
Μικροβιολογία Τυριού
-
Ελαττώματα και Αλλοιώσεις των Τυριών
-
Επιτάχυνση της Ωρίμανσης των Τυριών
-
Τροφικές Δηλητηριάσεις και Άλλες Αρρώστιες από Γάλα και Γαλακτοκομικά Προϊόντα
-
Αξιοποίηση Τυρογάλακτος
-
Υγιεινή Εργοστασίων
-
Ανακατεργασμένα Τυριά
-
Παστεριωμένο Γάλα
Παστεριωμένο Γάλα
Να γνωρίζουν oι φοιτητές:
- Τη μικροχλωρίδα, τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές του παστεριωμένου και υψηλής παστερίωσης γάλακτος.
- Την επίδραση της παστερίωσης και της υψηλής παστερίωσης στα χαρακτηριστικά του γάλακτος.
- Ποια παστερίωση και πότε την επιλέγουμε.
Έγγραφα
Παστεριωμένο Γάλα