Μάθημα : Μικροβιολογία Τροφίμων Ι (Εργαστήριο)
Κωδικός : OCDFSHN110
OCDFSHN110 - Ευστάθιος Ζ. Πανάγου, Πασχαλίτσα Τρυφινοπούλου, Αναστάσιος Σταματίου
Ενότητες - Χρώση Gram – Δοκιμή Καταλάσης και Οξειδάσης
-
Θεματικές Ενότητες
-
Εισαγωγή στη Μικροβιολογία Τροφίμων
-
Μικροβιολογικά Θρεπτικά Υποστρώματα
-
Η Απαρίθμηση του Μικροβιακού Πληθυσμού στα Τρόφιμα
-
Τεχνικές Απομόνωσης Αποικιών
-
Χρώση Gram – Δοκιμή Καταλάσης και Οξειδάσης
-
Επίδραση των Αιθέριων Ελαίων σε Αλλοιογόνους και Παθογόνους Μικροοργανισμούς των Τροφίμων
-
Κλασσικές & Σύγχρονες (Ταχείες) Μέθοδοι Μέτρησης Μικροβιακού Φορτίου
-
Μικροβιολογική Ανάλυση Νερού
-
Ταυτοποίηση Μικροοργανισμών με Βιοχημικές Δοκιμές
-
Μοριακή Βιολογία και Μικροβιολογία Τροφίμων
-
Εισαγωγή στη Μικροβιολογία Τροφίμων
Χρώση Gram – Δοκιμή Καταλάσης και Οξειδάσης
Η απόκτηση βασικών εργαστηριακών δεξιοτήτων για την εφαρμογή των βιοχημικών δοκιμών της καταλάσης και οξειδάσης σε μικροβιακά κύτταρα.