Μάθημα : Υγιεινή Εγκαταστάσεων Βιομηχανιών Τροφίμων
Κωδικός : OCDFSHN105
OCDFSHN105 - Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης
Ενότητες - Αρχές HACCP
-
Θεματικές Ενότητες
-
Εισαγωγή
-
Επιδημιολογικά Στοιχεία
-
Νομοθεσία Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων
-
Βιολογικοί Κίνδυνοι Τροφίμων
-
Χημικοί Κίνδυνοι στα Τρόφιμα
-
Έλεγχος Κινδύνων
-
Όρια Ανάπτυξης Παθογόνων
-
Προαπαιτούμενα HACCP
-
Διαγράμματα Ροής Τεχνολογίας HACCP
-
Ανάλυση Επικινδυνότητας - Γενικές Αρχές
-
Αρχές HACCP
-
Αποτίμηση Επικινδυνότητας
-
Εισαγωγή
Αρχές HACCP
- Εκμάθηση των αρχών HACCP
- Ανάλυση κινδύνων και εντοπισμός κρίσιμων σημείων ελέγχου
- Εισαγωγή στη μεθοδολογία κατάρτισης ενός σχεδίου HACCP
- Μετατροπή σχεδίου HACCP σε σύστημα HACCP
- Εξοικείωση με την τεκμηρίωση ενός συστήματος HACCP