Μάθημα : Υγιεινή Εγκαταστάσεων Βιομηχανιών Τροφίμων
Κωδικός : OCDFSHN105
OCDFSHN105 - Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης
Ενότητες - Ανάλυση Επικινδυνότητας - Γενικές Αρχές
-
Θεματικές Ενότητες
-
Εισαγωγή
-
Επιδημιολογικά Στοιχεία
-
Νομοθεσία Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων
-
Βιολογικοί Κίνδυνοι Τροφίμων
-
Χημικοί Κίνδυνοι στα Τρόφιμα
-
Έλεγχος Κινδύνων
-
Όρια Ανάπτυξης Παθογόνων
-
Προαπαιτούμενα HACCP
-
Διαγράμματα Ροής Τεχνολογίας HACCP
-
Ανάλυση Επικινδυνότητας - Γενικές Αρχές
-
Αρχές HACCP
-
Αποτίμηση Επικινδυνότητας
-
Εισαγωγή
Ανάλυση Επικινδυνότητας - Γενικές Αρχές
- Εκμάθηση της ορολογίας ανάλυσης επικινδυνότητας
- Εκμάθηση νέων προσεγγίσεων ασφάλειας τροφίμων
- Περιγραφή των αντικειμενικών στόχων ασφάλειας τροφίμων
- Στοχαστική περιγραφή της ασφάλειας τροφίμων
- Εκμάθηση κριτηρίων και στόχων επίδοσης, προϊόντος και επεξεργασίας
- Συσχέτιση των παραπάνω με τα μικροβιολογικά κριτήρια