Μάθημα : Γαλακτοκομία
Κωδικός : OCDFSHN102
-
Θεματικές Ενότητες
-
Πρωτεΐνες Γάλακτος
-
Χαρακτηριστικά του Γάλακτος
-
Πρωτεΐνες Ορού (WP)
-
Κύρια Συστατικά του Γάλακτος - Λακτόζη
-
Λιπίδια
-
Κύρια Συστατικά του Γάλακτος - Άλατα 1/3
-
Κύρια Συστατικά του Γάλακτος - Άλατα 2/3
-
Κύρια Συστατικά του Γάλακτος - Άλατα 3/3
-
Θερμική Επεξεργασία Γάλακτος 1/2
-
Θερμική Επεξεργασία Γάλακτος 2/2
-
Ενδογενή Ένζυμα του Γάλακτος 1/2
-
Ενδογενή Ένζυμα του Γάλακτος 2/2
-
Δευτερεύοντα Συστατικά του Γάλακτος 1/2
-
Δευτερεύοντα Συστατικά του Γάλακτος 2/2
-
Ψύξη
-
Ενδογενή Ένζυμα του Γάλακτος 1/2
-
Ενδογενή Ένζυμα του Γάλακτος 2/2
-
Μικροοργανισμοί του Νωπού Γάλακτος 1/3
-
Παράγοντες που Επηρεάζουν την Ανάπτυξη των Μικροβίων μέσα στο Γάλα 2/3
-
Παράγοντες που Επηρεάζουν την Ανάπτυξη των Μικροβίων μέσα στο Γάλα 3/3
-
Παράγοντες που Επιδρούν στην Ποσότητα και τη Σύσταση του Παραγόμενου Γάλακτος
-
Μαστίτιδα
-
Ιδιότητες του Γάλακτος 1/2
-
Ιδιότητες του Γάλακτος 2/2
-
Αντιβιοτικά
-
Επίδραση Επεξεργασιών στα Χαρακτηριστικά του Γάλακτος: Ομογενοποιήση
-
Παραγωγή Καθαρού – Υγιεινού- Ποιοτικού Γάλακτος
-
Νοθεία Γάλακτος
-
Πρωτεΐνες Γάλακτος
Παραγωγή Καθαρού – Υγιεινού- Ποιοτικού Γάλακτος
- Να γνωρίζουν oι φοιτητές, τις φυσιολογικές φυσικοχημικές ιδιότητες και τα μικροβιολογικά χαρακτηριστικά του νωπού γάλακτος.
- Να γνωρίζουν oι φοιτητές τη σημασία της καλής ποιότητας του γάλακτος.
- Να γνωρίζουν τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται στον τόπο παραγωγής του γάλακτος, στη μεταφορά του και στη βιομηχανία για την παραγωγή γάλακτος καλής ποιότητας.
- Να γνωρίζουν πως και γιατί είναι απαραίτητη η υιοθέτηση του προγράμματος βελτίωσης της ποιότητας του γάλακτος και του HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες.