Μάθημα : Συσκευασία Τροφίμων
Κωδικός : OCDFSHN112
OCDFSHN112 - Αντώνιος Καναβούρας
Ενότητες - Μέθοδοι Βιομηχανικής Συσκευασίας και Νέες Τεχνολογικές Εφαρμογές
-
Θεματικές Ενότητες
-
Εισαγωγή στις Διεργασίες Συσκευασίας
-
Υπολογισμός του Χρόνου Ζωής και οι Παράγοντες που τον Επηρεάζουν
-
Αλληλεπίδραση Συσκευασίας - Προϊόντος
-
Ενεργή & Έξυπνη Συσκευασία (Active & Intelligent Packaging)
-
Μέθοδοι Βιομηχανικής Συσκευασίας και Νέες Τεχνολογικές Εφαρμογές
-
Υλικά Συσκευασίας
-
Υλικά & Αντικείμενα σε Επαφή με Τρόφιμα Food Contact Materials (FCM)
-
Νομικές Απατήσεις για Υλικά σε Επαφή με τα Τρόφιμα
-
Ιδιότητες Υλικών Συσκευασίας
-
Συσκευασία Μικροκυμάτων (Microwaves Packaging)
-
Συσκευασία Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας Modified Atmosphere Packaging
-
H Συσκευασία στα Logistics
-
Ανάπτυξη Συσκευασίας: Από την Ιδέα στον Καταναλωτή
-
Έρευνα και Ανάπτυξη
-
Περιβαλλοντική Διαχείριση Διεργασιών της Εφοδιαστικής Αλυσίδας
-
Ανακύκλωση
-
Ιχνηλασιμότητα με RFID
-
Μπουκάλι PET
-
Ανάπτυξη Μεμβρανών Με Υψηλή Φραγή Σε Αέρια Και Αρώματα
-
Εισαγωγή στις Διεργασίες Συσκευασίας
Μέθοδοι Βιομηχανικής Συσκευασίας και Νέες Τεχνολογικές Εφαρμογές
Η εξοικείωση με τις βασικές μεθόδους επεξεργασίας πρώτων υλών των υλικών συσκευασίας προς παραγωγή περιεκτών και λοιπών τελικών προϊόντων καθώς και η σύνδεση τους με τις βασικές ιδιότητες και εφαρμογές των υλικών.