Μάθημα : Μικροβιολογία Τροφίμων Ι (Θεωρία)
Κωδικός : OCDFSHN104
OCDFSHN104 - Γεώργιος-Ιωάννης Νύχας, Ευστάθιος Ζ. Πανάγου
Ενότητες - Ενδογενείς Παράγοντες – Δυναμικό Οξειδοαναγωγής – Θρεπτικά Συστατικά
-
Θεματικές Ενότητες
-
Εισαγωγή στη Μικροβιολογία Τροφίμων
-
Θεωρία των Εμποδίων – Γενικές Αρχές
-
Βακτήρια που Παρουσιάζουν Ενδιαφέρον στα Τρόφιμα
-
Κινητική και Οικολογία των Βακτηρίων
-
Θεωρία των Εμποδίων – Γενικές Έννοιες
-
Ενδογενείς Παράγοντες – Ενεργότητα Ύδατος 1/2
-
Ενδογενείς Παράγοντες – Ενεργότητα Ύδατος 2/2
-
Ενδογενείς Παράγοντες – pH
-
Αντιμικροβιακα Εμπόδια – Βιολογικές Δομές
-
Αντιμικροβιακά Εμπόδια - Αιθέρια Έλαια
-
Ενδογενείς Παράγοντες – Δυναμικό Οξειδοαναγωγής – Θρεπτικά Συστατικά
-
Εξωγενείς Παράγοντες – Θερμοκρασία
-
Εξωγενείς Παράγοντες - Παρουσία Αερίων
-
Εμπόδια Μικροβιακής Προέλευσης - Ανταγωνιστική Μικροχλωρίδα
-
Εμπόδια Μικροβιακής Προέλευσης - Βακτηριοσίνες
-
Αντιμικροβιακή Δράση Οργανικών Οξέων
-
Φυσικά Αντιμικροβιακά Συστήματα
-
Εμπόδια Μικροβιακής Προέλευσης - Βιοσυντήρηση
-
Εισαγωγή στη Μικροβιολογία Τροφίμων
Ενδογενείς Παράγοντες – Δυναμικό Οξειδοαναγωγής – Θρεπτικά Συστατικά
Οι μαθησιακοί στόχοι της ενότητας περιλαμβάνουν την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων και κριτικής σκέψης των φοιτητών σχετικά με τους μικροοργανισμούς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον στη μικροβιολογία τροφίμων, τις έννοιες της ασφάλειας και αλλοίωσης των τροφίμων, τον προσδιορισμό των βασικών κινητικών παραμέτρων μικροβιακής αύξησης.