Γαλακτοκομία

Ενότητες

Παραγωγή Καθαρού – Υγιεινού- Ποιοτικού Γάλακτος
  1. Να γνωρίζουν oι φοιτητές, τις φυσιολογικές φυσικοχημικές ιδιότητες και τα μικροβιολογικά χαρακτηριστικά του νωπού γάλακτος.
  2. Να γνωρίζουν oι φοιτητές τη σημασία της καλής ποιότητας του γάλακτος. 
  3. Να γνωρίζουν τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται στον τόπο παραγωγής του γάλακτος, στη μεταφορά του και στη βιομηχανία για την παραγωγή γάλακτος καλής ποιότητας. 
  4. Να γνωρίζουν πως και γιατί είναι απαραίτητη η υιοθέτηση του προγράμματος βελτίωσης της ποιότητας του γάλακτος και του HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες.
Παραγωγή Καθαρού – Υγιεινού- Ποιοτικού Γάλακτος