2.1. Προτεινόμενο υλικό περαιτέρω μελέτης

 

  • Ομιλία του Steve Jobs στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Stanford το 2005 [YouTube video]. Αυτό το βίντεο αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την έννοια της επιχειρηματικότητας και εξηγεί τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας.
  • Ομιλία του κ. Γιώργου Αυγουστίδη, Συνιδρυτή Skroutz.gr, στο πλαίσιο της ημερίδας που οργάνωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτέχνειο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν -- ELTRUN), στις 20 Μαρτίου 2012 με θέμα "Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα: Κρίσιμοι Παράγοντες Επιτυχίας και Βέλτιστες Πρακτικές" [YouTube video]. Αυτό το βίντεο αποσκοπεί στην κατανόηση της ψηφιακής καινοτομίας και τις απαιτήσεις για την έναρξη μιας ηλεκτρονικής επιχείρησης.
  • Κεφάλαιο του συγγραφέα κ. Γιάννη Καλογήρου, με τίτλο: «Διαχείριση και ανάπτυξη καινοτομιών» στο ebook «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων για Μηχανικούς» [Kallipos]. Στο κεφάλαιο αυτό τίθενται τα θεμέλια για την κατανόηση του φαινομένου της καινοτομίας και της ιδιαίτερης σημασίας του για τη διαμόρφωση και τη διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των επιχειρήσεων.