Επικοινωνία της Επιστήμης των Τροφίμων και της Διατροφής

Μαρία Καψοκεφάλου

Περιγραφή

Το μάθημα διδάσκεται στo πλαίσιo της κατεύθυνσης «Χημεία Τροφίμων και Διατροφή» του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Διαπραγματεύεται την επικοινωνία θεμάτων τροφίμων και διατροφής  προς επιστημονικά ή άλλα ακροατήρια μέσω προφορικού, γραπτού και ηλεκτρονικού λόγου ή άλλων δράσεων.   Σε αυτό το πλαίσιο εισάγονται  οι έννοιες του food marketing και του social marketing.

Μέσα από μια διαδραστική μαθησιακή εμπειρία ο φοιτητής μαθαίνει α) να κατανοεί και να ικανοποιεί τις ανάγκες του ακροατηρίου του β) να σχηματοποιεί τα κατάλληλα μηνύματα γ) να μεταφέρει αποτελεσματικά αυτά τα μηνύματα χρησιμοποιώντας τις ενδεδειγμένες διόδους επικοινωνίας.

 

Το μάθημα θα θεωρηθεί επιτυχές εάν οι φοιτητές:

·         συνειδητοποιήσουν το ρόλο της επικοινωνίας στην επιστήμη των τροφίμων και της διατροφής καθώς και τους διάφορους τρόπους επικοινωνίας.

·         αναπτύξουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται την επικοινωνία προς δια

Περισσότερα  

Ημερολόγιο