Επιχειρησιακή Στρατηγική

Σοφία Αγγελίδου

Περιγραφή

Το μάθημα σχετίζεται με τη διαμόρφωση και υλοποίηση της στρατηγικής στις επιχειρήσεις τροφίμων και γεωργίας για την επίτευξη των τιθέμενων οργανωσιακών στόχων. Το περιεχόμενο του μαθήματος συνίσταται στα ακόλουθα μέρη: 1. Στρατηγική ανάλυση του περιβάλλοντος, του κλάδου, του ανταγωνισμού, των διαφόρων ενδιαφερομένων για την επιχείρηση, καθώς και των δυνατοτήτων της επιχείρησης. 2. Στρατηγικές αποφάσεις που εστιάζονται στη δυνατότητα της επιχείρησης να αναγνωρίζει ευκαιρίες και απειλές που ενυπάρχουν στις περιβαλλοντικές αλλαγές και να αναπτύσσει στρατηγικές για την αντιμετώπιση των αλλαγών. 3. Ενέργειες υλοποίησης της στρατηγικής με βάση τις οργανωσιακές ικανότητες και αξίες,  ώστε  οι επιχειρήσεις τροφίμων και γεωργίας να αποκτήσουν διαρκή και βιώσιμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. 4. Οργανωσιακές αλλαγές και ο ρόλος της κουλτούρας ως εργαλεία στρατηγικού σχεδιασμού.

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -