Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

Γαλακτοκομία

(OCDFSHN102) -  Στέλιος Καμιναρίδης, Γκόλφω Μοάτσου

Περιγραφή Μαθήματος

Η σημασία της γαλακτοκομίας. Συστατικά, ιδιότητες και θρεπτική αξία του γάλακτος. Παράγοντες και χειρισμοί που επηρεάζουν τη σύσταση και τις ιδιότητες του γάλακτος. Βιοσύνθεση και έκκριση του γάλακτος. Μικροοργανισμοί του γάλακτος. Ανάπτυξη και μεταβολική δραστηριότητα των μικροοργανισμών στο γάλα. Μαστίτιδες - αντιβιοτικά. Παραγωγή και έλεγχος καθαρού και υγιεινού γάλακτος. Ανάλυση γάλακτος.

Ημερομηνία δημιουργίας

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015