Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

Φυσικοχημεία Τροφίμων

(OCDFSHN101) -  Βασιλική Ευαγγελίου

Περιγραφή Μαθήματος

Το μάθημα αποτελεί βασικό εισαγωγικό μάθημα στο αντικείμενο της Φυσικοχημείας.

Εισάγει τους φοιτητές στις βασικές αρχές της Φυσικοχημείας που καθορίζουν τα φαινόμενα και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη και τη μεταχείριση των τροφίμων. Παρέχει πληροφορίες για την αέρια κατάσταση της ύλης, τα διαλύματα, τη Θερμοδυναμική, τη Χημική Κινητική και τη Φωτοχημεία.

 Ή ύλη του μαθήματος στοχεύει στην εισαγωγή των φοιτητών στις βασικές έννοιες της αέριας κατάστασης της ύλης, της Θερμοδυναμικής, των διαλυμάτων, των φάσεων, της Χημικής Κινητικής και της Φωτοχημείας

 Τέλος, στόχος του μαθήματος αποτελεί η κατανόηση από τους φοιτητές βασικών αρχών Φυσικοχημείας που διέπουν τα φαινόμενα και τις τεχνικές κατά τη μελέτη και την επεξεργασία των Τροφίμων.

Ημερομηνία δημιουργίας

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015