Βασικές Διεργασίες Μηχανικής Τροφίμων

Σταυριανός Π. Γιαννιώτης

Περιγραφή

- Το μάθημα δεν διαθέτει περιγραφή -

CC - Αναφορά - Παρόμοια Διανομή

Ενότητες

  1. Σκοπός συμπύκνωσης τροφίμων
  2. Εξαρτήματα εξατμιστήρα
  3. Μονοβάθμιοι και πολυβάθμιοι εξατμιστήρες
  4. Τύποι εξατμιστήρων που χρησιμοποιούνται στη συμπύκνωση υγρών τροφίμων 
  5. Οικονομία ατμού
  6. Εξατμιστική ικανότητα
  7. Δυναμικότητα εξατμιστήρα
  1. Υπολογισμός των ιδιοτήτων μίγματος ξηρού αέρα – υδρατμών 
  2. Προσδιορισμός των ιδιοτήτων μίγματος ξηρού αέρα – υδρατμών από το ψυχρομετρικό διάγραμμα
  1. Βασικές έννοιες ξήρανσης
  2. Κατασκευή καμπυλών ξήρανσης
  3. Υπολογισμός του ρυθμού ξήρανσης
  4. Υπολογισμός του χρόνου ξήρανσης με τη βοήθεια της καμπύλης του ρυθμού ξήρανσης
  5. Υπολογισμός του χρόνου ξήρανσης με τη βοήθεια θεωρητικών σχέσεων
  1. Βασικές έννοιες ψύξης και κατάψυξης
  2. Ψυκτικός κύκλος με συμπίεση ατμών
  3. Ψυκτικός κύκλος με απορρόφηση
  4. Κύρια μέρη και τρόπος λειτουργίας τους
  5. Συστήματα κατάψυξης. Τρόπος λειτουργίας τους και χαρακτηριστικά τους
  1. Αρχή διαχωρισμού με ημιπερατές μεμβράνες
  2. Τύποι μεμβρανών
  3. Υπολογισμός ωσμωτικής πίεσης
  4. Υπολογισμός ρυθμού ροής μέσα από μεμβράνη
  5. Συστήματα διαχωρισμού 
  6. Εφαρμογές
  1. Αρχή λειτουργίας
  2. Φίλτρο με πλάκες και πλαίσιo
  3. Περιστροφικό φίλτρο κενού
  4. Φυγοκεντρικό φίλτρο
  5. Διήθηση υπό σταθερή πίεση
  6. Διήθηση υπό σταθερή παροχή
  1. Αρχή λειτουργίας φυγοκεντρικού διαχωρισμού
  2. Φυγοκεντρικοί διαχωριστήρες με δίσκους
  3. Φυγοκεντρικοί διαχωριστήρες με ατέρμονα κοχλία
  4. Κυκλώνες
  1. Τύποι εκχύλισης
  2. Βασικές αρχές
  3. Παραδείγματα εφαρμογής
  4. Βασικοί υπολογισμοί
  1. Αρχή λειτουργίας εκβολέα
  2. Κύρια μέρη
  3. Παραγόμενα προϊόντα
  4. Επίδραση ορισμένων παραμέτρων στη λειτουργία του εκβολέα
  1. Συστήματα άλεσης
  2. Αρχή λειτουργίας
  3. Εφαρμογές

Ανοικτό Ακαδ. Μάθημα

Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Επίπεδο: A-

Αρ. Επισκέψεων :  2321
Αρ. Προβολών :  12191

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -