Αρχές Βιοτεχνολογίας Τροφίμων (Εργαστήριο)
Σεραφείμ Παπανικολάου
- Εισαγωγή στις έννοιες της Μικροβιολογίας και Βιοχημείας καθώς και των Βιομηχανικών Ζυμώσεων.
- Ιστορικές προσεγγίσεις και αναφορές. Οικονομικές συνιστώσες.
- Βασικές έννοιες και ορισμοί
- Κυτοπλασματική μεμβράνη και κυτταρικό τοίχωμα προκαρυωτικών μικροοργανισμών.
- Ιοί.
- Ευκαρυωτικοί μικροοργανισμοί.
- Ένζυμα μικροοργανισμών.
- Στοιχεία Βιοτεχνολογικών Εφαρμογών
- Βιοτεχνολογικά Προϊόντα και Εφαρμογές.
- Στοιχεία Μικροβιακού Μεταβολισμού.
- Παράγοντες που επιδρούν στη Μικροβιακή Αύξηση.
- Αρχές και έννοιες βιοαντιδραστήρων
- Κλειστή, ημισυνεχής και συνεχής καλλιέργεια
- Ισοζύγια μάζας στους βιοαντιδραστήρες
- Υπολογισμοί στους βιοαντιδραστήρες
- Στοιχεία Ενζυμικής Βιοτεχνολογίας
- Προτυποποίηση (Μοντελοποίηση) Βιοδιεργασιών
- Μικροβιακή κινητική (συνέχεια)
- Μοντέλα (πρότυπα) μικροβιακής αύξησης
- Παραγωγή μεταβολικών προϊόντων
- Ημισυνεχής τροφοδοτούμενη καλλιέργεια
- Συνεχής καλλιέργεια
- Στοιχεία τεχνολογίας
- Στοιχεία ενζυμικών διεργασιών
- Προτυποποίηση (μοντελοποίηση) βιοδιεργασιών
Ανοικτό Ακαδ. Μάθημα
Επίπεδο: A-
Αρ. Επισκέψεων : 2068
Αρ. Προβολών : 9325
Ημερολόγιο
Ανακοινώσεις
- - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -