Αρχές Βιοτεχνολογίας Τροφίμων (Εργαστήριο)

Σεραφείμ Παπανικολάου

Περιγραφή

- Το μάθημα δεν διαθέτει περιγραφή -

CC - Αναφορά - Παρόμοια Διανομή

Ενότητες

  1. Εισαγωγή στις έννοιες της Μικροβιολογίας και Βιοχημείας καθώς και των Βιομηχανικών Ζυμώσεων.
  2. Ιστορικές προσεγγίσεις και αναφορές. Οικονομικές συνιστώσες.
  3. Βασικές έννοιες και ορισμοί
  1. Κυτοπλασματική μεμβράνη και κυτταρικό τοίχωμα προκαρυωτικών μικροοργανισμών.
  2. Ιοί.
  3. Ευκαρυωτικοί μικροοργανισμοί.
  4. Ένζυμα μικροοργανισμών.
  5. Στοιχεία Βιοτεχνολογικών Εφαρμογών
  1. Βιοτεχνολογικά Προϊόντα και Εφαρμογές.
  2. Στοιχεία Μικροβιακού Μεταβολισμού.
  3. Παράγοντες που επιδρούν στη Μικροβιακή Αύξηση.
  1. Αρχές και έννοιες βιοαντιδραστήρων
  2. Κλειστή, ημισυνεχής και συνεχής καλλιέργεια
  3. Ισοζύγια μάζας στους βιοαντιδραστήρες
  4. Υπολογισμοί στους βιοαντιδραστήρες
  5. Στοιχεία Ενζυμικής Βιοτεχνολογίας 
  6. Προτυποποίηση (Μοντελοποίηση) Βιοδιεργασιών
  1. Μικροβιακή κινητική (συνέχεια)
  2. Μοντέλα (πρότυπα) μικροβιακής αύξησης
  3. Παραγωγή μεταβολικών προϊόντων
  1. Ημισυνεχής τροφοδοτούμενη καλλιέργεια
  2. Συνεχής καλλιέργεια
  3. Στοιχεία τεχνολογίας
  4. Στοιχεία ενζυμικών διεργασιών
  5. Προτυποποίηση (μοντελοποίηση) βιοδιεργασιών

Ανοικτό Ακαδ. Μάθημα

Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Επίπεδο: A-

Αρ. Επισκέψεων :  2068
Αρ. Προβολών :  9325

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -