Φυσικοχημεία Τροφίμων
Βασιλική Ευαγγελίου
Το μάθημα αποτελεί βασικό εισαγωγικό μάθημα στο αντικείμενο της Φυσικοχημείας.
Εισάγει τους φοιτητές στις βασικές αρχές της Φυσικοχημείας που καθορίζουν τα φαινόμενα και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη και τη μεταχείριση των τροφίμων. Παρέχει πληροφορίες για την αέρια κατάσταση της ύλης, τα διαλύματα, τη Θερμοδυναμική, τη Χημική Κινητική και τη Φωτοχημεία.
Ή ύλη του μαθήματος στοχεύει στην εισαγωγή των φοιτητών στις βασικές έννοιες της αέριας κατάστασης της ύλης, της Θερμοδυναμικής, των διαλυμάτων, των φάσεων, της Χημικής Κινητικής και της Φωτοχημείας
Τέλος, στόχος του μαθήματος αποτελεί η κατανόηση από τους φοιτητές βασικών αρχών Φυσικοχημείας που διέπουν τα φαινόμενα και τις τεχνικές κατά τη μελέτη και την επεξεργασία των Τροφίμων.
ΛιγότεραΤο μάθημα αποτελεί βασικό εισαγωγικό μάθημα στο αντικείμενο της Φυσικοχημείας.
Εισάγει τους φοιτητές στις βασικές αρχές της Φυσικοχημείας που καθορίζουν τα φαινόμενα και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη και τη μεταχείριση των τροφίμων. Παρέχει πληροφορίες για την αέρια κατάσταση της ύλης, τα διαλύματα, τη Θερμοδυναμική, τη Χημική Κινητική και τη Φωτοχημεία.
Ή ύλη του μαθήματος στοχεύει στην εισαγωγή των φοιτητών στις βασικές έννοιες της αέριας κατάστασης της ύλης, της Θερμοδυναμικής, των διαλυμάτων, των φάσεων, της Χημικής Κινητικής και της Φωτοχημείας
Τέλος, στόχος του μαθήματος αποτελεί η κατανόηση από τους φοιτητές βασικών αρχών Φυσικοχημείας που διέπουν τα φαινόμενα και τις τεχνικές κατά τη μελέτη και την επεξεργασία των Τροφίμων.
Το μάθημα αποτελεί βασικό εισαγωγικό μάθημα στο αντικείμενο της Φυσικοχημείας.
Εισάγει τους φοιτητές στις βασικές αρχές της Φυσικοχημείας που καθορίζουν τα φαινόμενα και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη και τη μεταχείριση των τροφίμων. Παρέχει πληροφορίες για την αέρια κατάσταση της ύλης, τα διαλύματα, τη Θερμοδυναμική, τη Χημική Κινητική και τη Φωτοχημεία.
Ή ύλη του μαθήματος στοχεύει στην εισαγωγή των φοιτητών στις βασικές έννοιες της αέριας κατάστασης της ύλης, της Θερμοδυναμικής, των διαλυμάτων, των φάσεων, της Χημικής Κινητικής και της Φωτοχημείας
Τέλος, στόχος του μαθήματος αποτελεί η κατανόηση από τους φοιτητές βασικών αρχών Φυσικοχημείας που διέπουν τα φαινόμενα και τις τεχνικές κατά τη μελέτη και την επεξεργασία των Τροφίμων.
- Διάκριση μεταξύ ιδανικών και πραγματικών αερίων.
- Καταστατική εξίσωση ιδανικών και πραγματικών αερίων.
Κατανόηση των εννοιών: θερμοκρασία, ενέργεια, έργο, θερμότητα, θερμοχωρητικότητα.
Κατανόηση των εννοιών: Χαρακτηριστικά & δημιουργία γαλακτωμάτων, μηχανισμοί δημιουργίας υγρών διαλυμάτων, θερμοδυναμικές ιδιότητες ιδανικών διαλυμάτων, πτητικότητα.
- Κατανόηση της έννοιας της φάσης.
- Ερμηνεία διαγραμμάτων φάσεων.
Κατανόηση των αθροιστικών ιδιοτήτων και των αποτελεσμάτων τους.
- Κατανόηση του Νόμου κατανομής
- Εκχύλιση και βελτιστοποίηση εκχύλισης
- Κατανόηση των εννοιών: ταχύτητα αντίδρασης, τάξη αντίδρασης, μοριακότητα αντίδρασης, χρόνος ημίσειας ζωής, σταθερά ταχύτητας.
- Κινητικές σχέσεις για αντιδράσεις μηδενικής έως και τρίτης τάξης.
- Κατανόηση αποτελεσμάτων αλληλεπίδρασης φωτός-ύλης.
- Φωτοχημικές αντιδράσεις.
Ανοικτό Ακαδ. Μάθημα
Αρ. Επισκέψεων : 1965
Αρ. Προβολών : 8434
Ημερολόγιο
Ανακοινώσεις
- - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -